Kako pravilno izbrati sedežno garnituro?

Sedežna garnitura je trajni nakup, zato je pravilna izbira pomembna in praviloma traja dalj časa, saj mora izdelek uporabnika zadovoljiti v vseh pogledih - udobje, izgled, kakovost, usklajenost z bivalnim prostorom in cena. Prav je, da sedežno garnituro v salonu preizkusite na način kot jo nameravate uporabljati doma. Če doma ležite, se nanjo uležete in jo preizkusite v vseh položajih. Nanjo se usedite in preizkusite delovanje njenih dodatnih funkcij.

Nekateri si težko predstavljajo kako umestiti sedežno garnituro v prostor, za kako veliko se odločiti iz kakšnega materiala ter iz kakšne barve naj bo nova zofa. V takšnih primerih je dobrodošel nasvet arhitekta oziroma strokovnjaka, ki vam bo objektivno pomagal do prave odločitve.

V podjetju Žakelj nudimo možnost strokovnega svetovanja in izmere na domu, kjer naš strokovnjak na podlagi kupčevih želja, njegovega prostora in namena uporabe predlaga najboljšo rešitev za njegov bivalni prostor. V primeru naročila je storitev svetovanja za kupca brezplačna.

Kakšne materiale in barve za prevleke je možno izbrati?

Vsak oblazinjen izdelek oziroma sedežna garnitura iz programa Žakelj se lahko izdela v poljubnem materialu. Izbirate lahko med usnjem, enobarvnimi tkaninami in tkaninami, ki so lahko različno tkane oziroma so si različne pod mehkobi, tkanju, barvah.

Vsi zgoraj našteti materiali imajo različne barvne lestvice in kataloge barv in primerov, da je izbira dovolj velika še za tako zahtevnega kupca.

Pri izdelkih Žakelj so možnosti poljubnega kombiniranja tako materialov kot barv za določen izdelek neomejene saj je meja le vaša domišljija.

Kaj pomeni izdelava po meri?

Ponavadi je sedežna garnitura izdelana iz enega ali več elementov, ki so skupaj sestavljeni v določen sestav (kotna postavitev, L postavitev, samostojni element, ...). Ko določene elemente sestavimo v željen sestav je lahko skupna dimenzija sestava prevelika ali premajhna.

V tem primeru se določen element v sestavu izdela krajše ali daljše, da je skupna velikost sestava ustrezna za dnevno sobo.

Prav tako se lahko po meri izdelajo tudi druge dimenzije sedežne garniture kot naprimer: višina sedišča, globina sedišča, višina naslona itd.
Ker se sedežna garnitura izdeluje od začetka do konca se lahko pri izdelavi upoštevajo vse želje in spremembe kupca.

Kaj je dobro vedeti pri načrtovanju kuhinje?

Izmera prostora

Prvi pogoj za izdelavo ustreznega načrta in pravilno naročilo kuhinje je temeljita izmera obravnavanega prostora. Natančna izmera lahko prepreči številne kasnejše težave, ki bi se pokazale šele pri montaži kuhinje.

Priporočljivo je, da se izdela skice vseh sten, kamor se vrišejo tudi vsi nespremenljivi elementi kot so vrata, okna, grelna telesa, izbokline v steni.
Prav tako se vrišejo vsi električni in vodovodni priključki (vtičnice, stikala, vodovodni priključki in odtoki).


Preberi več o načrtovanju kuhinje

Delovni trikotnik

Kuhinja naj bo načrtovana v smislu delovnih centrov kot so: shranjevanje živil, priprava živil, kuhanje in peka, shranjevanje kuhinjske posode in pripomočkov, čiščenje posode.

Ti delovni centri naj bodo organizirani v takšnem zaporedju, kot teče postopek priprave hrane.

Osnovno izhodišče za dober kuhinjski načrt predstavlja t.i. delovni trikotnik, za katerega velja, da naj vsota razdalj med tremi glavnimi delovnimi centri (hladilnik, pomivalno korito, kuhalna plošča) ne znaša več kot 6,6 m.

Enovrstna kuhinja
Dvovrstna kuhinja
Kuhinja v obliki čkre L
Kuhinja v obliki čkre U
Kuhinja s polotokom
Kuhinja z otokom

Primerna višina delovnega pulta

Standardne kuhinje imajo v svoji ponudbi dve višini podnožja, 10 in 15 cm.
To pomeni, da je končna višina delovnega pulta 86 in 91 cm.

Izbira ustrezne višine je odvisna od višine uporabnika.

Višina delovne površine za ljudi, ki uporabljajo invalidski voziček, je nižja. Zaželen je čim nižji položaj, seveda je višina odvisna predvsem od tipa invalidskega vozička. Primerna višina je 70-85 cm.

Praktično, udobno, pregledno in dostopno

Predali v spodnjih omaricah omogočajo boljšo preglednost nad vsebino, predvsem pa ni potrebno sklanjanje, brez katerega ne gre pri omaricah s policami.
Predal s polnim izvlekom omogoča dober pregled nad vsebino in dostopnost po celotni globini.
Še večji napor pri doseganju kuhinjskih pripomočkov predstavljajo kotne omare s policami. Sodobne rešitve z izvlečnimi policami odpravljajo to težavo, ob enem pa nudijo dobro preglednost nad vsebino omarice.
Višje vgrajeni pomivalni stroj in pečica nam prihranita nepotrebno sklanjanje, delo v kuhinji je varnejše in uporabniku bolj prijazno.
Štirje različni sistemi dvižnih vrat zgornjih omaric nudijo uporabniku veliko mero udobja pri odpiranju vrat, dobro preglednost in varnost med delom. Zgornje omarice so med kuhanjem lahko neprestano odprte.

Varnost

Varnost je pomembna za vsakega uporabnika, še posebno pa v primeru prisotnosti otrok. V ta namen so kupcem na voljo kuhinje z zaobljenimi stranicami, zaokroženimi vogali delovnega pulta ter ergonomsko oblikovanimi ročaji.

Vrata vitrin in steklene police so iz kaljenega stekla, ki poveča odpornost stekla pred lomom. V primeru razbitja se le-to razleti na majcene delce, ki so bistveno manj nevarni kot kosi razbitega navadnega stekla.
Za povečanje varnosti so tudi vsi visoki elementi pritrjeni v steno s kotnikom, da se prepreči prevrnitev.
* Zgornje informacije so povzete po podatkih podjetja Alples.

Kakšni so plačilni pogoji?

- 10% popust za gotovinsko plačilo ali nakazilo na tekoči račun (20% avansa ob naročilu, 80% ob izdelavi). Plačilo avansa možno tudi s kartico

- 5% popust za DINERS obročno plačilo (do 12 mesecev)

- sklenitev obročnega plačila LEANPAY (s klikom na povezavo kalkulator si izračunaje vaš mesečni obrok.Popusti veljajo, če ni drugih popustov.

Za več informacij o plačilnih pogojih se obrnite na prodajna mesta.

Piškotki na spletni strani
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljnem pregledovanjem spletne strani se strinjate k uporabi piškotkov.
Več o piškotkih.
V redu